Naperőmű - befektetés az élhető jövőbe

Solar Invest

Solar Invest

Tegyük az úszó naperőművek térképére hazánkat!

Vízen lebegő naperőművek / 3.

2020. szeptember 28. - ASTRASUN

Az Astrasun Csoport elsőként készül hazánkban mintaprojektként úszó napelemparkot megvalósítani. Blogposzt-sorozatunk záró darabjában rámutatunk, milyen piaci potenciált jelent az ilyen létesítmények telepítése Magyarország számára.

Tovább

Megújuló energia védi a fogyatkozó vízkészleteket

Vízen lebegő naperőművek / 2.

  Az Astrasun Csoport Magyarországon elsőként készül mintaprojektként úszó napelemparkot megvalósítani. Blogposzt-sorozatunk második részében a vízi napelemparkok ökológiai hatását elemezzük.

Tovább

Napenergia és hidrogén: a nyerő páros

Megoldás a teljesítmény-szabályozási problémákra

Az ASTRASUN kutató-fejlesztő tevékenysége keretében kísérleti céllal a közeljövőben az egyik naperőművét hidrogén-szolár hibrid erőműnek alakítja ki, amivel hazánkban úttörőnek számít. Hogy miért fontos mindez?

Tovább

Itt van-e a válság, és ha nem, mered-e tagadni?

A megújuló energia szektor a gazdaság újbóli megerősödésének kulcsszereplője lehet

  Higgadtan fogadja az Astrasun Csoport a koronavírus második hullámát hazánkban. A megújuló energetikai piac feltörekvő szereplőjének nincs is oka a pánikra, hiszen az energetikai szektort – és különösen a napenergiait – nem viselte meg a gazdaságban komoly károkat okozó pandémia-válság. Sőt, a…

Tovább

Naperőmű-innovációk

Dr. Keresztes Attila a küszöbön álló napelempark-fejlesztésekről

A napelemparkok kapcsán megvalósítható innovációkra - legyenek azok kézenfekvő, egyszerű ötletek vagy éppen merészebb, beruházást igénylő fejlesztések - számos jól adaptálható példát találhatunk a nagyvilágban. Ennek ellenére a hazai naperőművek leginkább a jól bevált recepteket követik. Az Astrasun…

Tovább
süti beállítások módosítása